Skvělé vítězství Áčka

Skvělé vítězství Áčka

13. března 2017

O tomto víkendu sehrála naše mužstva čtyři zápasy, z nichž nejdůležitější bylo první mistrovské utkání A-týmu. Vítězství se nerodilo snadno, ale cenné tři body znamenají postup na 8. místo divize a další krok k záchraně v soutěži. Vítězně si vedli v přípravě i muži-B a starší dorostenci. Pouze mladší dorost těsně prohrál.

 

Dobříš – Rokycany 1 : 0 (1 : 0)

Za slušného počasí i před tradiční diváckou kulisou odehráli dobříšští fotbalisté své první jarní utkání. Zápas přinesl množství šancí na obou stranách, z nichž nakonec byla proměněna jen jedna znamenající cenné body pro dobříšský tým. Kuriozitou bylo velké množství střel, které končily na konstrukci branky.

Již ve druhé minutě mohli domácí vést. Maryška obešel gólmana, avšak vracející se obránci stačili ještě zasáhnout a opakovaná střela skončila těsně vedle branky. Hned v zápětí postupoval Maryška sám na brankáře Vilda, ale opět branku minul. Rychlé útoky Dobříše dělaly hostujícím zpočátku obráncům velké problémy. Branku však nepřineslo ani několik rohových kopů. První větší šanci Rokycan měl Hereit, ale Talůžek včas zasáhl. V 19.minutě centroval Junek a Talůžek přesnou hlavičkou zajistil domácím vedení. Rokycanští útočili hlavně po pravé straně, kde problémy domácím dělali rychlí Grambal s Končalem. V závěru první půle střílel těsně nad branku Končal, na druhé straně se po přesné přihrávce Dorta dostal do velké šance Karas, střílel však do tyče. Šedivý se pak ještě vyznamenal, když reflexivně nohou vykopl střelu Grambala.

I úvod druhé půle patřil domácím. Po hezké kombinaci posunul Karas hlavou míč k Maryškovi, ten však branku opět netrefil a po odvráceném rohovém kopu rychlý útok dvojice Talůžek Karas skončil opět nepřesnou střelou. Přímý volný kop Dorta odvrátil Vild na rohový kop po kterém Talůžek hlavičkoval těsně nad. Pak však začali úřadovat rokycanští hráči. Kopečný z dálky zasáhl břevno a v největší šanci hostů nejprve střela z šestnácti metrů skončila opět na břevně a odražený míč poslal z malého vápna Končal do tyče. Dvakrát nebezpečně střílel nad branku Černý. Vyrovnání nepřinesla ani série rohových kopů, které obránci bezpečně odvraceli. Po ojedinělém brejku mohl zvýšit střídající Suchan, ale jeho oblouček přes gólmana skončil nad břevnem. V závěru utkání zachraňoval Talůžek před pronikajícím Končalem a po rohovém kopu hlavičkoval osamocený Grambal nad branku. V poslední minutě postupoval do otevřené obrany střídající Petrlík, avšak jeho přihrávku poslal Maryška do tyče. Pak si již mohli domácí příznivci oddychnout, že jejich hráči získali tři cenné body, které je poslaly opět do středu tabulky.

Dobříš: Šedivý – Pokorný, Talůžek, Rychlík, Liška – Junek (73. O. Puchmajer), M. Puchmajer, Dort, Šrain (86. Petrlík) – Maryška, Karas (74. Suchan)

Branka: 19. Talůžek

Rozhodčí: Matyš

ŽK: 0 – Vaščák

Diváků: 300

Trenér Jiří Rychlík: Mohli jsme rozhodnou hned v úvodu, kdy soupeř nás nechal hrát. Chybělo nám více štěstí. V poslední půlhodině jsme se soustředili hlavně na obranu. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Mohlo to skončit i 5 : 3. Jsem rád, že jsme získali důležité body v prvním letošním utkání.

STATISTIKY

Střely: 11 : 13

Na branku: 4 : 5

Rohové kopy: 6 : 12

Ofsajdy: 1 : 2

Fauly: 9 : 9


Další výsledky:

Muži:

Dobříš B – Radlík 8 : 1 (3 : 0)

Branky: Mann 3, Horáček 2, Čálek, Rychlý a Pjaták

Starší dorost:

Dobříš – Bohutín 4 : 2 (1 : 1)

Mladší dorost:

Dobříš – Malá Hraštice 2 : 3

Další novinky

Zobrazit všechny