Rozhodl dramatický závěr

Rozhodl dramatický závěr

09. srpna 2015

Dobříš – Vykáň 4:2 (1:1)

     Před slušnou návštěvou vzhledem k parnému počasí, se v neděli odehrál první zápas nového ročníku Ondrášovka krajského přeboru. Utkání s nováčkem soutěže, který postupoval soutěžemi neuvěřitelně pětkrát po sobě, mělo dobrou úroveň s dramatickou koncovkou.

     Úvod se podařil lépe domácím, kteří se brzy mohli ujmout vedení, ale Dort po přihrávce Maryšky neobhodil hostujícího gólmana. To se povedlo v 9.minutě Valsovi, který využil další přesnou nabídku od Maryšky. Pak hosté hru vyrovnali, jejich častá střelba však končila většinou vedle branky. Za zmínku stojí jen nebezpečná střela Šedivého a útok dvojice Šedivý Dlouhý, který úspěch hostům nepřinesl. Na druhé straně měl brankář Kosmák problémy s dalekonosnou střelou Šraina. Ve 28.minuě se podařilo vykáňským vyrovnat, když exligista Jarolím poslal míč hlavou do protipohybu Součka. Dobříšští opět přidali. Machač poslal přesnou přihrávku Maryškovi, který se však neprosadil, Valsa střílel nad branku se střelou Šraina z úhlu a Talůžka po akci Dorta si poradil Kosmák.

       I druhou půli začali lépe domácí. Sám na brankáře postupoval Dort, ale branku nedal, Šrainovu střelu zlikvidoval hostující gólman, po rohovém kopu minul hlavou Talůžek a stejný hráč střílel z 18.metrů doprostřed brány. Na druhé straně orazítkoval břevno Šedivý. Maryškovu střelu již viděli diváci v síti, ale skončila těsně vedle branky. Pak vzali režii zápasu na sebe střídající hráči. Maryškův únik v 77. minutě zakončil přesnou střelou Grafnetr, ale již o minutu později bylo srovnáno, když další střídající Dalekorej zužitkoval přesnou přihrávku do „šestnáctky“. Pro domácí mohlo být však ještě hůře. Hosté vzápětí spálili vyložené šance, které měly Dalekorej, jehož hlavičku vytáhl Souček na břevno, Šplíchal a zblízka překopl Šedivý. Domácí byli úspěšnější. Čtyři minuty před koncem vnikl do pokutového území Šrain a jeho přihrávku proměnil Dort v třetí úspěch. Hosté hru otevřeli a dobříšští mohli pečetit výsledek. Grafnetr sám před brankářem neuspěl, po rohovém kopu zabránil Kosmák hlavičkám Talůžka a Nikla k proniknutí do brány, ale v nastaveném čase již nezabránil Talůžkovi ke vstřelení čtvrté branky, který proměnil hlavou rohový kop Maryšky.

     Branky: 9.Valsa, 77.Grafnetr, 86.Dort, 91.Talůžek – 28.Jarolím, 78.Dalekorej.

Rozhodčí: Vlk. ŽK: Liška – 0. Diváků: 180.

     Dobříš: Souček – Liška, Nikl, Machač – Procházka(73.Kozohorský), Talůžek, Dort, Puchmajer, Šrain – Maryška, Valsa(65.Grafnetr).

(rw)

Na této adrese můžete zápas sledovat

http://fotbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Krajsky-prebor—Stredocesky-kraj/Pohlavi-Muzi/Sezona-2015-2016/125443-MFK-Dobris-FK-Cechie-Vykan.htm

Další novinky

Zobrazit všechny