Rozhodla větší střelecká efektivita Rakovníka

Rozhodla větší střelecká efektivita Rakovníka

21. srpna 2018

Ve svém druhém mistrovském utkání čekal dobříšské fotbalisty soupeř, se kterým se nám na jeho půdě nedaří. Výjimkou nebyl ani tento zápas. Zvláště v první půli předváděla obě mužstva útočný fotbal. Útoky dominovaly nad obranou, a proto padlo pět gólů. Ve druhé půli domácí brzy svůj náskok navýšily, dobříšští fotbalisté již nedokázali odpovědět.

 

SK Rakovník – Dobříš 4 : 2 (3 : 2)

Oba týmy vlétly do úvodu zápasu velmi aktivně a připravily si několik brankových příležitostí. První gól měl na kopačce Maryška, který přehodil vybíhajícího gólmana, ale netrefil prázdnou branku. Z protiútoku v 8. minutě prošel před Jechorta Krupička a jeho přihrávku poslal do sítě Červený. Po přímém volném kopu mohl navýšit skóre Razím, avšak neuspěl. Na druhé straně střílel do brankáře Hejcmana Masopust a Dortovu dorážku zablokoval soupeř. V 17.minutě vystřelil Maryška ze sedmnácti metrů k tyčí a vyrovnal. Skóre mohl otočit Masopust, avšak jeho oblouček skončil nad bránou. Po protiútoku domácích byl odpískán faul u brankové čáry a po jeho rozehrání Razímem a zmatku před bránou dorazil míč ve 26.minutě Severin. Za čtyři minuty zahrával Maryška z půlící čáry přímý volný kop a po jeho nákopu do „šestnáctky“ byl odpískán faul domácího hráče. Penaltu proměnil Dort a bylo opět srovnáno. Po Maryškově přihrávce nevyšla Masopustovi klička obránci a další Maryškova střela se do branky nevešla. Na Jechortovu bránu hlavičkoval nepřesně Krupička, ale minutu před přestávkou Severin střelou pod břevno zajistil rakovnickým hráčům opět vedení. Ještě v nastaveném čase unikl obraně Maryška, avšak po jeho přihrávce Dort neuspěl v souboji s obráncem.

Úvod druhé půle vyšel lépe domácím. Po rohovém kopu v 51.minutě se Jechort nedostal k centru a Duchoň přidal čtvrtý gól. Střelu Šebka po dlouhém autu nepustil za svá záda Cajthaml. Hráčům pak již v horkém počasí ubývaly síly a šancí ubylo. V závěru utkání se dobříšští hráči snažili o kontaktní gól, ale rakovničtí odpovídali rychlými protiútoky. Navíc po faulu Borkovce přišel Dobříše o zraněného Maryšku. Po samostatné akci Červený neprostřelil Jechorta a na druhé straně po akci V. Šraina pokus Dorta brankář vyrazil. Únik Severina se štěstím hosté zastavili, po centru hlavičkoval vedle brány Hamouz. Ani dobříšští hráči neuspěli. Po nákopu J. Šraina nedosáhl na míč Talůžek a po přímém volném kopu Dorta pokus Karase skončil nad břevnem.

Dobříšští tak opět na rakovnickém stadionu neuspěli.

 

Dobříš: Jechort – Liška, Procházka, Talůžek, Pokorný – Junek (56. T. Šebek), J. Šrain, Masopust (66. Karas), V. Šrain – Maryška (71. Matějka), Dort

Branky: 26 a 44. Severin, 8. Červený, 51. Duchoň – 17. Maryška, 30. (p. k) Dort

Rozhodčí: Radina

ŽK: Čech, Hamouz, Borkovec – J. Šrain, Dort, Pokorný, Šebek, Procházka, V. Šrain

Diváků: 195

 

Statistiky: Střely: 11 : 8, z toho na branku: 6 : 4. Rohové kopy: 4 : 2. Ofsajdy: 3 : 4. Fauly: 11 : 18

 

Další novinky

Zobrazit všechny