Maryškův střelecký koncert

Maryškův střelecký koncert

13. května 2019

Zápas dvou týmů z konce tabulky odpovídal svou úrovní, zvláště v první půli, postavením obou týmů z konce tabulky. Dobříšští fotbalisté však ve druhé části utkání rozhodli o vysokém vítězství. Střelecky se zaskvěl autor čtyř branek Štěpán Maryška.

 

Dobříš – Jindřichův Hradec 5 : 1 (2 : 1)

První příležitost zápasu připravil V. Šrain, ale jeho přízemní centr odvrátil na poslední chvíli Kněžínek. Ve 13. minutě po výkopu Webera posunul Junek míč na Maryšku, který nadvakrát poprvé skóroval. Ve 28. minutě zaváhal při rozehrávce Gueye, čehož využil Maryška a přidal druhý úspěch. Za tři minuty posoudil souboj Procházky s Tomkem rozhodčí jako faul a postižený hráč z penalty snížil. Domácí mohli navýšit vedení po autu Maryšky, ale Matějka ani Talůžek míč do brány nedorazili. V závěru první části utkání soupeř přidal a měl i dvě dobré možnosti hlavou. Chalupský ale mířil mimo bránu a Guye nastřelil nohu brankáře Webera. Na konci první části mohl zkompletovat hattrick Maryška, avšak trefil jen obránce.

V úvodu druhé půle přišly šance na obou stranách. J. Šrain neprostřelil soupeřova hráče, po jeho centru nastřelil Matějka obránce, stejně jako po akci Maryšky Junek. Hradečtí odpověděli střelou Janáka do tyče, pokus Votavy zablokoval Talůžek a ve velké šanci překopl branku Kněžínek. Dobříšští pak již dominovali. Střelu Matějky sice vyrazil na roh brankář Hulík, ale v 60. minutě přímý kop z půlky poslal Masopust do „šestnácky“, kde zahrál Kněžínek rukou. Pokutový kop proměnil J. Šrain. Za pět minut se krásně „ve vápně“ uvolnil Matějka, jeho přihrávku proměnil Maryška v další gól. V 70. minutě unikl Maryška stoperům a přidal již čtvrtý úspěch. V závěru pak dobříšští hráči mohli přidat další branky. Po přímém kopu J. Šraina neuspěl hlavou Horáček, po dalším centru J. Šraina stejně tak Matějka a po centru Petrlíka se míč odrazil k Pokornému, který však nastřelil jen protihráče.

 

Dobříš: Weber – Masopust (80. Horáček), Procházka, Talůžek, Pokorný – Junek (74. Petrlík), J. Šrain, Puchmajer (79. Kozohorský), V. Šrain (87. Burda) – Matějka Maryška.

 

Branky: 13, 28, 65 a 70. Maryška, 60. J. Šrain (p. k) – 31. Tomek (p. k.)

Rozhodčí: Kastl

ŽK: Puchmajer – Völfel, Řehoř, Kněžínek, Gueye

Diváků: 105

 

Statistiky: Střely: 10: 9, z toho na branku: 9: 6. Rohové kopy: 6: 3. Ofsajdy: 1: 2. Fauly: 10: 9

 

 

 

Dobříš B – Loděnice 2 : 1 (1 : 1)

 

Dobříšská rezerva pokračuje v sérii vítězství. Toto bylo již páté v řadě!

Hráče tentokráte čekal těžký soupeř, přesto začali zápas převahou. Po několika rohových kopech mířil Junek jen do obránce Jeřábka a odražený míč poslal Fic těsně vedla branky. Ve 14. minutě však přišel ojedinělý útok hostů, střelu Hrudky sice Weber vyrazil, ale Křížek se již nemýlil. Loděničtí se uklidnili a získali mírnou převahu, z které nic nevytěžili. Naopak domácí zahrozili několika úniky Junka, při kterých domácí útočník jednou přehodil gólmana i branku a v dalším prázdnou bránu netrefil. Ve 35. minutě se dobříšští dočkali, když se z osmnácti metrů střílel přesně Karásek. V závěru první půle loděnický Hrudka střílel těsně vedle branky.

Do druhé části utkání nastoupili domácí hráči s velkým odhodláním zvítězit. Po rohovém kopu nedorazili míč V. Weber ani Liška, nepřesně stříleli Krmela i Puchmajer a po přímém kopu Junka přestřelil zblízka Liška. Přesto se domácí dočkali. V 73. minutě prošel podél postranní čáry Petrlík a jeho přihrávku dorazil, za přispění hostujícího Žižky do branky Liška. Dobříšští pak obětavostí výsledek udrželi, když v největší šanci Loděnic překopl bránu Hrudka.

 

Dobří B: R. Weber – Petrlík, Horáček (88. Šišma), V. Weber (64. Zbíral), Burda – Krmela (56. Kuchař), Karásek, Fic, Liška (86. Šiška) – Junek, M. Puchmajer

Branky: 35. Karásek, 73. Liška – 14. Křížek

Rozhodčí: Sandev

ŽK: Kuchař – Jeřábek, Šolc

Diváků: 80

 

 

 

Další novinky

Zobrazit všechny