<strong>Miniliga Nymburk</strong>

Miniliga Nymburk

07. listopadu 2022

V sobotu jsme opět po měsíci vyrazili do Nymburka, kde jsme se zúčastnili turnaje miniligy. Našimi soupeři tentokrát byli dva týmy domácích (Polaban Nymburk), Vlaším a RMSK “Cidlina” Nový Bydžov.

Se soupeři jsme se domluvili, že budeme hrát vždy 25 minut, že budeme brankáře tlačit do hry nohou i při “malé domů”, že se pokusíme nenapadat rozehrávku od branky v brankovišti, ale že se budeme snažit hrát co nejlépe a v duchu fair-play. Co jsme dohodli to jsme víceméně dodrželi , občas nějaká “malá domů” byla chycená, ale pokud měl brankář místo a trochu času, tak se snažili hrát nohami.

Nymburk 1 – MFK Dobříš

Na probuzení po dlouhé cestě jsme se utkali s částí domácích hráčů. Vůbec na nic jsme nečekali a do soupeře se pustili se vší vervou a snahou strhnout utkání v náš prospěch. Utkání se nám povedlo jak po dovednostní stránce, tak po té týmové. Zároveň jsme se mohli spolehnout na kvalitní útočnou i obrannou fázi. Dokázali jsme obejít soupeře, dokázali jsme se rozhodnout, když lepší variantou byla přihrávka, dokázali jsme si naběhnout a říct si o přihrávku. V obranné fázi se nám dařilo poměrně rychle obsazovat soupeře, reagovat na rozehrávky a odebírat míče a rychle se dostat k brance Nymburka a zakončit. Z této pohledné hry jsme dokázali vytvořit výsledek 10 : 3 a radovali jsme se z prvního vítězství.

RMSK Cidlina – MFK Dobříš

Druhý soupeř z Nového Bydžova byl ovšem jiné “kafe” a byl to naopak on, který nás nenechal vůbec rozkoukat a důraznou a rychlou hrou nás dostal pod tlak. Našim chvíli trvalo než si na nové tempo zvykli a soupeř nám střelecky utekl. Jakmile jsme se dokázali s hrou soupeře smířit, tak jsme dokázali předvést i naše umění a nastříleli jsme jim také několik gólů. Našim nešla upřít snaha, ale soupeř byl tentokrát lepší a zaslouženě nás přestřílel. Konečné skóre bylo 12 : 5.

Nymburk 2 – MFK Dobříš

Ve třetím zápase se projevila naše největší slabina – volný zápas, odpočinek a šetření sil na další utkání. Do utkání jsme vstoupili poměrně vlažně s nedostatečným zaujetím pro hru a nechali jsme soupeře jít do vedení. Po deseti minutách jsme začali myslet zase na to nejdůležitější – míč, zábavu, dovednosti a góly a zapnuli jsme se na vyšší rychlostní stupeň. Přestalo nás bavit běhat jen bez balonu a tahat míče z naší sítě. Zbytek zápasu jsme odehráli velmi dobře a opět se nám povedlo několik krásných uvolnění, výběr místa a přesná rozehrávka a odebírání míče. Opět jsme nic nevzdali až do poslední vteřiny, ale úvodní náskok soupeře jsme dohnat nedokázali. Nakonec bylo spočítáno 5 : 4 pro domácí.

Vlašim – MFK Dobříš

V posledním zápase už jsme se opět dostali do provozní teploty prvního zápasu a odehráli jsme oboustranně hezký zápas se soupeřem z Vlašimi. Jak jedné, tak druhé straně se dařilo využívat volný prostor hřiště, bylo k vidění spousta úniků po provedené kličce. Oba týmy včas a rychle dokázali přepnout z útočení do obrany. Hrál se nejen individuální, ale i kombinační fotbal. Našim se podařilo dostat do více šancí narozdíl od soupeře, což bylo dáno i ochotou po ztrátě míče zabrat zpět a míč si vzít opět do své moci, dokázali jsme si i navzájem pomoci při rozehrávce, kdy jsme strhli pozornost a uvolnili místo svému spoluhráči (zda to bylo chtěné a úmyslné nevíme, ale bylo to hezké :-)). Stříleli jsme my, střílel soupeř a výsledek? 9 : 4 pro Dobříš.

Celkově se turnaj odehrál v uvolněné atmosféře, byla k vidění spousta pozitivní energie od hráčů a hráček, trenérů i diváků (rodičů). Na hřišti se dařili individuální dovednosti, plnění stanovených úkolů a cílů a na ten minifotbal se krásně dívalo. Samozřejmě ne vše bylo tak zalité sluncem a určitě víme, co můžeme udělat ještě lépe. Proč nás někteří soupeři porazili a naopak proč my porazili ty další? Technicky jsme se vyrovnali všem soupeřům, důrazem jsme zaostávali jen za jedním. I ten jeden lepší tým budeme chtít příště dohnat. Pokud bychom hráli na skóre a tabulku, tak bychom skončili druzí za suverénním Novým Bydžovem, ale protože hrajeme pro radost, tak jsme všichni byli vítězi. Nikomu se nic nestalo, zahráli jsme si, zastříleli a odjížděli jsme spokojení.

Sestava: Vojtěch Weber, Dominik Máša, Tobiáš Zelenka, Štěpán Redlich, Matěj Lopata, Ela Roupcová, Michal Sabota, Tomáš Kasprišin, Adam Chocholouš, Alexandr Chocholouš

Trenéři: Radim Weber, Tomáš Redlich, Matěj Lopata

Další novinky

Zobrazit všechny