U10 - závěrečný turnaj a shrnutí sezóny

U10 - závěrečný turnaj a shrnutí sezóny

18. června 2024

V sobotu jsme se všemi, kdo byli zdraví a byli k dispozici přijel do Lázu na turnaj starších přípravek jako přípravy na příští sezónu.

Našimi soupeři byli Spartak Příbram, 1. FK Příbram (r. 2016), Láz/Obecnice, Milín a Bohutín/Podlesí. My složili 2 týmy, takže si každý zahrál 6 zápasů. Náš první tým předváděl hru, snahu a bojovnost, kterou jsme si představovali. Před zápasy jsme zvídavými otázkami sami zopakovali co je smyslem té krásné hry a co pro to je potřeba udělat, aby hra krásná byla. Všechny soupeře jsme dokázali přehrát správnými rozhodnutími a vhodně zvolenými řešeními, přestože s přibývající únavou jsme svá řešení museli trochu měnit a to co nám šlo hladce ze začátku turnaje, to v únavě bylo čím dál tím těžší.

Jak turnaj probíhal, vyplynulo z výsledků to, že poslední zápas turnaje jsme hráli se Spartakem Příbram o první místo v turnaji. Soupeř byl důraznější, bojovný, ale naši se nenechali zahanbit a dokázali v sobě vydolovat ještě poslední zbytky sil a bojovali jako lvi až do poslední vteřiny zápasu, bohužel jsme vstřelili o 1 gól méně než soupeř a tak po závěrečném hvizdu byl vidět gejzír emocí – na jedné straně ohromná radost z vítězství, na naší straně smutek, slzy a únava. Všichni do toho dali to co uměli a tentokrát to nestačilo. Skončili jsme druzí. Drobnou útěchou byl potlesk diváků, rodičů a všech trenérů okolo.

Druhý tým se celý turnaj potýkal s motivací a snahou, přestože odehrál vyrovnané zápasy (kromě Spartaku Příbram a prvním týmem MFK), tak při větší snaze a zájmu o hru u většiny z týmu jsme mohli myslet i na nějaký ten bod, bohužel nám to nestačilo a tak jsme skončili sedmí. Není přeci důležité, že se mi občas něco nepovede, ale mít snahu a chuť tyto nedokonalosti napravit. 

Nakonec jsme si odvezli nejen diplomy (za 2. a 7. místo), pohár a medaile za 2. místo, ale také dvě individuální ocenění – nejlepší střelec turnaje Lukáš Mikel a nejlepší hráč(ka) turnaje Ela Roupcová.

Sestavy

První tým: Vojtěch Weber, Karel Huřík, Dominik Máša, Ela Roupcová, David Čermák, Lukáš Mikel, Jakub Budka, Matěj Lopata, Štěpán Redlich

Druhý tým: (Vojtěch Weber, Dominik Máša) – Martin Šulc, Tomáš Kasprišin, Tomáš Faktor, Jan Sprenger, Ivan Vlaskin, Tikhon Rybalko, David Kofroň

Shrnutí jarní části sezóny

Na jaře jsme společně s ročníkem 2013 dohrávali krajské turnaje o umístění a hráli střední skupinu o umístění v OFS Příbram. Zápasy a výkony byly jako horská dráha, jeden zápas se nám povedl (pokud jsme byli silnější a rychlejší s míčem) a další zápas zase ne, a nechali jsme se často přetlačit silnějšími, staršími soupeři. Každopádně ke konci sezóny jsme viděli pokrok ve zlepšení dovedností, vnímání hry a zjištění, že pokud chceme být trenéry vyloženě pochválení, stačí dělat to co se na tréninku učíme. Když se nám něco nedaří, tak to je potřeba změnit (známe několik variant řešení různých situací), pokud se nám něco daří, tak to máme opakovat dokud soupeř nepřijde na to, jak nám v tom zabránit. Začali jsme zjišťovat, že žádný soupeř se sám nevzdá a že nejrychlejší věc na hřišti je míč. V OFS jsme nakonec skončili na 16. místě. Zlepšené výkony jsme potvrdili na turnaji v Lázu 2. místem a hezkou převáděnou hrou.

Celkově musím poděkovat jak všem hráčům, kteří rádi chodí jak na tréninky, tak se zájmem bojují při každém zápasu a snaží se za jakékoliv situace, tak rodičům za podporu, potlesk po každém zápase i slova podpory a pochopení po nevydařeném zápase. Teď si chvíli odpočineme a srpnu zase hurá na fotbal.

Další novinky

Zobrazit všechny