Zpravodaj 8/2014

Zpravodaj 8/2014

05. srpna 2014

Městský fotbalový klub Dobříš

Ondrášovka krajský přebor mužů


2014/2015

Dobříš – Ostrá

————————————————————

Příští týden:

Sobota:

17.00 Rejšice – Dobříš A

17.00 Nový Knín B – Dobříš B (okresní pohár)

Neděle:

10.15/12.30

Dobříš – Nové Strašecí

(starší + mladší dorost)

Dobré odpoledne vážení příznivci kopané. Srdečně vítáme na našem hřišti hráče, funkcionáře i příznivce našeho soupeře, který je nováčkem krajského přeboru. Věříme že zhlédnete fotbal který vás potěší a navnadí na to, aby jste nadále navštěvovali náš stánek v Lipkách.

 

Soupisky týmů:

Městský fotbalový klub Dobříš

Ducho Jan – Foltýn Pavel – Jechort Jan – Karásek Vojtěch – Kozohorský Petr – Liška Jan – Liška Martin – Maryška Štěpán – Pilecký Jiří – Pokorný David – Procházka Radek – Puchmajer Martin – Slunečko Jiří – Svárovský Jindřich – Šrain Václav – Vostrý Lukáš – Weber Radim

Trenéři: Martin Šrain, Martin Hemr, Josef Frait Vedoucí: Josef Máša

Sportovní sdružení Ostrá

Kouba Martin – Pokorný Petr – Cabrnoch Tomáš – Císař Patrik – Štěch Jiří – Moudrý Petr – Petlička Josef – Dozorec Jiří – Nedorost Jakub – Vavřík Lukáš – Moudrý Tomáš – Sedlák Radim – Remenec Luboš – Birkuš Tomáš – Málek Jiří – Sirový Jan

Trenér: Tesař Jaroslav Asistent: Doseděl Ladislav Vedoucí: Červinka Josef

 

Změny proti minulé sezoně:

Odešli: Robert Talůžek, který se vrací do Mníšku p.Brdy, Marek Nikl (Juniorka 1.FK Příbram) a Tadeáš Synek do Hvozdnice.

Po zranění se vrátil Puchmajer Martin

Hostování prodloužili: Ducho Jan, Foltýn Pavel, Šrain Václav, Weber Radim.

Dlouhodobě zraněni: Machač Vojtěch, Weber Vít, Karas Jan

Vrátil se: Kozohorský Pavel z Nového Knína

Do kádru mužů přešli z dorostu: Hošínský Filip, Slunečko Jiří, Zorek Matěj, Procházka Václav (dlouhodobě zraněný)

 

Novým šéftrenérem mládeže a současně trenérem staršího dorostu je od letošní sezony Pavel Hasman. V našem klubu působil v minulosti jak u žáků tak i dorostenců. Mezi tím trénoval s mládeží v Bohemians Praha a v bývalé Marile Příbram. Věříme, že jeho zkušenosti klub využije a že vychová mladé fotbalisty, kteří dál budou úspěšně působit v našem týmu.

 

Sponzoři a podporovatelé našeho klubu.

ENERGON DOBŘÍŠ s.r.o.       T-MAPY spol. s.r.o.         MĚSTO DOBŘÍŠ

ELDOR DOBŘÍŠ s.r.o.         JIŘÍ KRÁKORA – TISKÁRNA              

COLOR SPECIÁL         Master Sport         BIOS Dobříš       DOKAS Dobříš               DASS                   Anbremetall a.s.    

EUREKA BAR DOBŘÍŠ


 

PODĚKOVÁNÍ

Talůžek Robert (Čert, Tali, Talibán) se po několika letech hostování vrací do mateřského klubu FK Mníšek pod Brdy. Tento obránce se vypracoval na jednu z opor našeho A-týmu a zvláště v poslední sezoně byl nepostradatelný nejen v obranné činosti, ale často si i zaútočil a zvláště jeho hlavičky byly velkým nebezpečím pro brankáře soupeře. Přejeme mu v novém působišti ať se mu daří tak jako v našem klubu a věříme, že se ještě někdy na Dobříš vrátí ať jako hráč, trenér nebo funkcionář.

Nikl Marek (Mára) internacionál a bývalý hráč Bohemians a Norimberku působil rok na pozici šéftrenéra. Byl oblíbený mezi nejmladšími fotbalisty zvláště pro jeho kvalitní a zajímavé treninky. Přijal nabídku 1.FK Příbram na místo v nově vznikající fotbalové akademii. Předpokládáme, pokud mu to čas dovolí, že se s ním i nadále budeme setkávat jako s trenérem nejmladších ratolestí.

V minulých dnech se dožili významného životního jubilea dva bývalí předsedové RZ Dobříš.

Jaroslav Vávra(80)Na Dobříš přišel s Abertam v roce 1957 a hned se zařadil mezi opory dobříšského týmu. Působil zde jako hráč až do roku 1971, několik let jako kapitán a odehrál podle dostupné evidence 550 utkání za A-tým. Tato generace hráčů působila v těchto letech s několika výjímkami v krajském přeboru a jeden rok i v divizní soutěži. Po skončení aktivní kariéry ještě hrál v Dalekých Dušníkách a v hráčské kariéře působil dlouhá leta i v týmu „staré gardy“. Od roku 1977 až do roku 1986 trénoval na Dobříši dorostenecký tým a v letech 1989 -1992 byl předsedou oddílu RZ Dobříš.Jaroslav Vávra byl fotbalový gentleman. Na hřišti vždy vystupoval jako příkladný sportovec.

Ing.Jiří Kovařík(70) působil na Dobříši krátce na konci šedesátých let a v roce 1983 ještě jako fotbalista  Prostřední Lhoty se stal předsedou oddílu TJ RZ Dobříš. Na této funkci skončil v roce 1989. Jako majitel firmy Technoing se sponzorsky podílí na rozvoji MFK Dobříš. (Např. nechal vybudovat střídačky u hříště s umělou trávou.)

Dalším jubilantem je i Ladislav Kočí (60). Jako hráč přišel z Nečíně v roce 1985 a v roce 1988 odešel do Prostřední Lhoty. Později v našem klubu působil jako trenér žáků a krátký čas vedl i A-tým mužů. Stále hraje v týmu „staré gardy“ Dobříše.

Pevné zdraví a mnoho radosti nejen s fotbalem přeje výbor MFK Dobříš.

 

Výzva pro rodiče nejmladších fotbalistů!

Vzhledem k nedostatku trenérů v kategorií přípravek, prosíme zájemce o tuto práci aby se přihlásili na telefon: 602 419 895 Martin Hemr, 603 416 528 Pavel Hasman nebo 607 145 468 Jakub Liška.

Věříme, že všichni máte zájem o to, aby vaše děti se i nadále bavili fotbalem.

Hrozí i krajní možnost, že bychom museli některé tyto kategorie omezit, případně zrušit.

 

Výsledky letní přestávky:


Motorlet – Dobříš A 2:0 (0:0)

Čimelice – Dobříš A 1:5 (1:3) Branky: Synek 2, Šrain (p.k.), Vostrý, J.Liška.

Dobříš A – Černolice 1:0 (0:0) Branka: Svárovský.

Benešov – Dobříš A 4:0 (1:0)

Dobříš A – Čížová 4:2 (3:1) Branky:Maryška 4

Turnaj 4D Dobří se dobře baví.

1.MFK Dobříš B 2. Sokol Dobřív 3. FK Dobříč 4. Sokol Dobříš

Dobříš B – FK Dobříč 2:1 Dobříš B – S.Dobříč 4:0 Dobříš B – Dobřív 2:0

Memoriál Josefa Vitáska dorostu

  1. Kunice 2.Dobříš 3.Lety 4. Petrovice 5. Jirny 6.Dobříš B (ml.dorost).

Dobříš – Lety 2:1, – Jirny 10:2, – Kunice 0:1

Dobříš B – Petrovice 1:4, – Kunice 0:5 – Jirny 1:2

 

Proč jsme odmítli divizi.

Jak všichni víme, náš první tým jako nováček si vedl velmi zdatně v krajském přeboru a hlavně díky výborným výsledkům v pozimní části, skončil na čtvrtém místě. Po té, co dobrovolně odešel z divize tým Nové Vsi pod Pleší a vítěz krajského přeboru Ovčáry se do divize nepřihlásil, byla nám nabídnuta možnost přihlásit se do divize. Tři týdny výbor MFK Dobříš zvažoval různé varianty. Na jedné straně byl zájem větší části hráčů a realizačního týmu a také části fanoušků zahrát si vyšší soutěž, na druhé straně tu byla negativní zkušenost z minulých let a vyšší náklady. Hlasování výboru bylo 6:5 pro nevyužití této možnosti. Hlavním faktorem pro toto rozhodnutí byla ta skutečnost, že nám enormě stouply náklady vzhledem k tomu, že žáci postoupili do krajského přeboru a byla reálná naděje, že v I.A třídě dorostu umístíme další tým. (O tom že nakonec dorostenci budou hrát krajský přebor se rozhodlo až později.)

Věříme, že i ti co si přáli divizní soutěž, pochopí situaci, nezanevřou na dobříšský fotbal a dál se budou snažit o jeho rozvoj, ať už jde o hráče, trenéry a fanoušky.

Výbor MFK děkuje za pochopení.

Kromě zápasů našeho „áčka“ zahajují fotbalovou sezonu i dorostenci. Jejich cesta do krajského přeboru byla komplikovaná. Snaha o to, aby mladší dorost, kam letos přechází většina kádru starších žáků, vítěze I.A třídy, zajistit kvalitní soutěž, vedla původně k tomu, že nám byla nabídnuta dvě místa v I.A třídě. Nakonec v „hodině dvanácté“ jsme obdrželi „divokou kartu“ na účast mladšího i staršího dorostu v krajském přeboru. Tato situace je pro oddíl výhodná z ekonomického hlediska a také pro to, že hlavně mladší dorostenci budou hrát soutěž s věkově vyrovnanými soupeři. Pro oba dorostenecké týmy to bude těžká soutěž, ale určitě jim to pomůže v dalším fotbalovém růstu.

Věříme, že jak starší dorost (trenér Pavel Hasman, vedoucí Petr Balík), tak mladší dorost (trenéři Vladimír Kuchař, Jindřich Houba vedoucí Libuše Kuchařová, členem real.týmu je i Jan Malý) se s touto skutečnosti se ctí vyrovnají.

O ostatních týmech, které začínají později, si povíme v příštím čísle zpravodaje.

Další novinky

Zobrazit všechny